Tilannekatsaus ja iso tietopaketti

by | Jun 14, 2021

Tähän viestiin on koottu paljon ajankohtaista tietoa Tyynen järjestämisen osalla, oheiskilpailujen ja -tapahtumien tilanteesta sekä muita ajankohtaisia asioita. Luethan koko tiedotteen huolellisesti.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN

NBDG Tyyni 2021 järjestetään. Koko Tyyni-tapahtumaviikkoa koskien olemme laatineet kattavan suunnitelman tapahtuman ja eri kilpailujen koronaturvallisesta järjestämisestä. Suunnitelma on hyväksytty viranomaistahojen toimesta eli sen osalta tapahtuman järjestämiselle ei ole esteitä, kunhan kaikki osallistujat noudattavat yhteisiä pelisääntöjä. 

Jonkin verran joudumme tekemään muutoksia suunnitelmiin, toimimaan erilaisten poikkeusohjeiden mukaan ja osittain jopa jättämään suunniteltuja oheisohjelmia pois kokonaan. Tyyni 2021 pääkilpailu, yhden kierroksen Tyyni One Round -kilpailut ja muutamat muut oheiskilpailut tullaan järjestämään lähes suunnitelmien mukaan.

POIKKEUSTOIMIA KORONAN OSALLA

Ei yleisöä tapahtumiin – Tämän hetken tilanteen perusteella emme voi ottaa tapahtumaan yleisöä. Vaikka kokoontumisrajoitukset eivät sitä suoraan estä, niin erilaiset vaatimukset yleisön ohjaamisen ja pienempiin lohkoihin jakamisen osalla estävät tämän mahdollisuuden näin suuren tapahtuman osalla. Luonnollisesti selvitämme vielä, jos jotenkin olisi mahdollista saada yleisö mukaan, mutta toistaiseksi sille ei näy vihreätä valoa.

Ei massatapahtumia – Valitettavasti tällä hetkellä näyttää myös siltä, että keskiviikon avajaisseremonia sekä lauantain palkintoseremonia ja päättäjäiset joudutaan jättämään pois ohjelmasta. Näidenkin osalla selvitämme vielä mahdollisuutta järjestämiselle.

Maskin käyttö – Tapahtuman henkilökunta käyttää maskeja kilpailutoimistoilla ja muissa tapahtumapisteissä. Suosittelemme maskin käyttöä myös kaikille osallistujille yhteisillä tapahtumapaikoilla asioidessa.

Hygienia – Muistutamme kaikkia osallistujia noudattamaan hyvää käsihygieniaa. Kilpailutoimistojen yhteydessä on desinfiointipisteet, mutta myös omassa bägissä on hyvä olla desinfiointiainetta mukana. 

RADAT

Päivitetyt ratakartat julkaistaan viikolla 25.

OHEISKILPAILUT

Kaikkiin Tyyni One Round -kilpailuihin tullaan avaamaan ennakkorekisteröinti alustavan lähtöajan varauksella. Tällä tavalla vältämme turhia ruuhkia ja jonoutumisia kilpailupaikoilla. Samalla osallistujat pystyvät paremmin suunnitella omia aikataulujaan.

Tyyni One Round -kilpailuiden Metrix-sivut on avattu. Rekisteröinti kilpailuihin aukeaa porrastetusti tiistaina 15.6.

Muiden oheiskilpailuiden osalla tiedotamme lisää myöhemmin.

Harjoittelu eri radoilla on mahdollista ohjelman mukaisina päivinä. Sibben ja Nevaksen harjoitteluun tulee varata lähtöaika ennakkoon. Lähtöajan varaaminen tapahtuu Metrixin kautta: https://discgolfmetrix.com/1756225

Tapahtuman ohjelmaa on päivitetty tyyni.com-sivuille

NEVAKSEN ERITYISJÄRJESTELYT

Nevaksen osalla otetaan käyttöön hieman suuremmat erityisjärjestelyt, sillä rajallisen parkkitilan ja golfkentän käyttäjämäärän huiman kasvun myötä omalla autolla Nevakseen kulkeminen ja sinne pysäköiminen ei ole valitettavasti mahdollista.

Tulemme järjestämään Nevakseen ilmaisen sukkulabussikuljetuksen tapahtumapäiville. Lisätietoja bussin aikatauluista ja reitistä heti, kun saamme ne varmistettua. Huomioikaa tämä jo tässä vaiheessa omien suunnitelmien osalla, jättäkää omaan aikatauluun riittävästi aikaa kuljetusta varten.

LUOKAT JA PDGA-JÄSENYYDET

Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa kahdesta tärkeästä asiasta, jotta kisoihin osallistuminen ei jää yllättäen väliin. 

PDGA-jäsenyys / SFL:n kilpailulisenssi – Suomaisilla pelaajille tulee olla SFL:n kilpailulisenssi voimassa kilpailussa. Jos lisenssiä ei ole vielä hommattu, niin nyt on korkea aika hoitaa homma kuntoon. Mikäli ostat lisenssin ensimmäistä kertaa, niin muista käydä päivittämässä PDGA-numerosi DiscGolfScenessä rekisteröitymistietoihin.

Oikea luokka – Monella kilpailijalla on rating noussut yli luokkansa ylärajan. Liian korkealla ratingilla ei saa pelata luokassa, vaikka siihen olisi ilmoittautunut jo kauan sitten. Lähes kaikissa luokissa on tällä hetkellä tilaa, joten luokan vaihtaminen onnistuu helposti. Laita vaihdosta sähköpostia mike@nbdg.fi. Kerro viestissä nimesi, PDGA-numerosi ja luokka johon haluat vaihtaa.

ULKOMAALAISET TYYNESSÄ

Ulkomaalaisten mahdollisuudesta kilpailuun emme voi sanoa tässä vaiheessa mitään varmaa. Nykyiset rajoitukset maahantulon osalla ovat voimassa 27.6. asti eikä ole tietoa miten ne muuttuvat tuon määräajan jälkeen. Nykyisten rajoitusten myötä vain välttämätön matkustaminen Suomeen on sallittua.

Maahantulon rajoitukset: https://valtioneuvosto.fi/maahantulon-rajoitukset

PERUUTUKSET

Olemme lieventäneet ehtojen peruutusten ja palautusten osalla jo pariin kertaan vallitsevan epävarman tilanteen vuoksi. Tällä hetkellä voimassa ovat seuraavat palautusehdot:

Mikäli peruutus tehdään viimeistään 19.6. palautuksen osalla on seuraavat vaihtoehdot:

 1. Maksun ja kilpailupaikan siirto Tyyni 2022 -kilpailuun
  Kilpailija saa varman paikan Tyyni 2022 -kilpailuun ennakkorekisteröinnin kautta. Osallistumismaksu siirtyy myös
 2. Lahjakortti NBDG:n verkkokauppaan. 100% osallistumismaksusta + 10% extraa arvoon
 3. Rahapalautus PayPalin kautta. 100% osallistumismaksusta, PayPalin kuluja ei palauteta

Mikäli peruutus tehdään 20.6.-29.6. palautuksen osalla on seuraavat vaihtoehdot:

 1. Maksun ja kilpailupaikan siirto Tyyni 2022 -kilpailuun
  Kilpailija saa varman paikan Tyyni 2022 -kilpailuun ennakkorekisteröinnin kautta. Osallistumismaksu siirtyy myös. 
 2. A Lahjakortti NBDG:n verkkokauppaan. 100% osallistumismaksusta + 10% extraa arvoon, mikäli paikka pystytään täyttämään jonosta tai muulla tavalla
  B Lahjakortti NBDG:n verkkokauppaan. 40% osallistumismaksusta, mikäli paikkaa ei pystytä täyttämään
 3. A Rahapalautus PayPalin kautta. 100% osallistumismaksusta, mikäli paikka pystytään täyttämään jonosta tai muulla tavalla
  B Rahapalautus PayPalin kautta. 25% osallistumismaksusta, mikäli paikkaa ei pystytä täyttämään

Mikäli peruutus tehdään 29.6. jälkeen:

 1. Maksun ja kilpailupaikan siirto Tyyni 2022 -kilpailuun
  Kilpailija saa varman paikan Tyyni 2022 -kilpailuun ennakkorekisteröinnin kautta. Osallistumismaksu siirtyy myös.
 2. Lahjakortti NBDG:n verkkokauppaan. 100% osallistumismaksusta + 10% extraa arvoon, mikäli paikka pystytään täyttämään jonosta tai muulla tavalla
 3. Rahapalautus PayPalin kautta. 100% osallistumismaksusta, mikäli paikka pystytään täyttämään jonosta tai muulla tavalla

Kaikissa peruutustapauksissa lisätilauksena tehdyt custom-kiekot postitetaan tilanneille. Niistä ei ole mahdollista saada palautusta.

Kaikki peruutukset tulee hoitaa sähköpostilla osoitteeseen mike@nbdg.fi

Huomioithan, että ulkomaalaisten maahantulorajoitusten vuoksi peruutusten käsittelyssä on ruuhkaa tällä hetkellä. 

1. KIERROKSEN RYHMÄT JA LÄHTÖAJAT

Ensimmäisen kierroksen ryhmät ja lähtöajat julkaistaan viimeistään tiistaina 29.6. Lähtöajat julkaistaan sekä DiscGolfMetrixissä että PDGA-sivulla. Huomioithan, että lähtöaikoihin saattaa tulla muutoksia viime hetken peruutusten myötä. Tarkasta oma lähtöaikasi aina edeltävän iltana ja vielä uudestaan kilpailupäivän aamuna.

DISC GOLF METRIX

Yhtenä tuloskirjanpidon alustana toimii Disc Golf Metrix. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia vielä sinne, luo sellaiset hyvissä ajoin ennen kilpailua.

VAPAAEHTOISET

Avaamme haun vapaaehtoistehtäviin mahdollisimman pian.

MUUT ASIAT

Tyyneen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä, ota yhteyttä sähköpostilla mike@nbdg.fi.