Yleisöopas

Westside Discs Tyyni oheistapahtumineen ovat maksuttomia kaikille katsojille. Tervetuloa seuraamaan Euroopan suurinta frisbeegolfia 13 eri maasta, juuri silloin kun itse haluat. Viralliset kilpailupäivät ovat 25.-27. toukokuuta kolmella eri radalla; Sibbe Disc Golf Sipoossa, Söderkullan Kartanolla Sipoossa sekä Helsingin Kivikossa. Kaikilla kolmella radalla pelataan n. klo 7.30-19.00 välillä joka päivä. 

Kilpailussa pelataan väliaikalähdöin yksi kierros päivässä kolmen päivän ajan torstaista lauantaihin.
Ensimmäisen kierroksen lähtöajat arvotaan ja julkaistaan viimeistään keskiviikkona 24.5. Seuraavien päivien lähtöjärjestys määräytyy tulosten perusteella ja julkaistaan edeltävänä iltana.

Lauantaina 27.5. avoimen luokan sekä naisten kärki lopettaa pelinsä Sibbe Disc Golfissa ja paikalle on hyvä tulla viimeistään klo 17:30. Katsojille on osoitettu sopivia kohtia seurata peliä, mutta voit lähteä myös ryhmien mukaan, tällöin on syytä noudattaa yleisön etikettiä erityisen tarkasti.

YLEISÖN ETIKETTI

Ole varovainen
Kaikille pelaajille (myös maailman huipuille) sattuu joskus virheitä. Erityisesti väylien läheisyydessä on oltava varovainen ja seurattava peliä tarkasti. Jos havaitset vaaratilanteen, varoita kuuluvasti muita ihmisiä!

Huomioi muita
Käytä merkittyjä kulkureittejä ja pysy poissa yksityisiltä pihoilta. Alueilla liikkuu myös muita ihmisiä kuin pelaajia tai katsojia.

Älä mene väylälle
Kilpailuratojen väylät on pidettävä vapaana, jotta tapahtuma etenee sujuvasti. Käytäthän merkittyjä kulkureittejä, jottet häiritse pelaajia. 

Anna pelirauha
Vältä pitämästä ääntä pelaajan keskittyessä heittoonsa ja hänen heittäessään. On myöskin hyvien tapojen mukaista olla liikkumatta heiton aikana, jos olet pelaajan näkökentässä.

Puhelin ym- elektroniikka
Kytkethän matkapuhelimesi ja muut ääntä pitävät laitteet äänettömälle heti alueelle saapuessasi. Älä myöskään käytä salamaa kuvatessasi.

Nimikirjoitukset
Jos haluat pyytää pelaajalta nimikirjoitusta, odota että pelaaja on pelannut kierroksensa loppuun saakka, jotta pelaaja saa pelirauhan suoritukselleen.

RATA- JA ALUEKARTAT

Yleisökarttoihin on merkattu parhaimmat paikat katsoa frisbeegolfia. Voit myös seurata ryhmiä muuallakin, mutta mikäli laji ei ole tuttu, kannattaa noudattaa “Yleisöalue” -suosituksia.

 

Sibbe Disc Golf yleisökartta  (klikkaa tulostettava A4 -versio tästä -> lataa A4)
Suositelluin paikka seurata on väylä 18 joka pelataan uimajärven yli. Yleisölle on reilusti tilaa ja kahvilan palvelut ovat lähellä. Oma istuin/istuinalusta mukaan mikäli viihdyt pidempään 🙂

 

 

Söderkullan kartanon yleisökartta (klikkaa tulostettava A4 -versio tästä -> lataa A4)
Ehdottomasti paras paikka seurata on väylän 18 korin luona, Kartanon takana jossa myös istumapaikkoja.

Katso pelaajien ratakartat Courses -sivulta.

Kaikki Tyyni -tapahtuman sijainnit löytyvät tästä kartasta: Google Maps

KISAKYLÄ SIBBESSÄ

Kisakylä sijaitsee Sibben satama-alueella (Joensuun tilalla). Kisakylässä toimii Westside Discs Pro Shop, MAD Dyes kiekonvärjäyspiste ym. Café Sibbe kahvilapalveluineen sekä The Van Irish Fish & Chips tarjoaa syötävää ja juotavaa.

Päätöspäivänä lauantaina kisakylässä on tori klo 14-22 jossa esillä myös paljon paikallisia pienyrittäjiä, käsityöläisiä, jousiammuntaa, viikinkiveneen esittelyä yms! Voit myös itse kokeilla omia frisbeegolftaitojasi puttipisteessä. Ilta jatkuu pelaajajuhlalla ja otamme myös varaslähdön juhannukseen sytyttämällä ison kokon kello 22. Myös lauantai on maksuton kaikille vierailijoille!

PYSÄKÖINTI JA SAAPUMINEN SIBBEEN LAUANTAINA 27.5.

Odotettavissa on että lauantaina 27.5. kisakylään tulee ruuhkaa, varsinkin illalla, suosittelemme paikallisia tulemaan kävellen tai esimerkiksi polkupyörällä. Voit myös pysäköidä Söderkullan keskustaan josta on alle 2km kävelymatka Sibbeen.

Kävelyreitti Sibbeen Söderkullan keskustasta

 

MUUT OHEISTAPAHTUMAT

Kaikki Tyyni -oheistapahtumat ovat avoimia kaikille. Katso aikataulusta tarkempia tietoja: https://tyyni.info/tournament-schedule/

 

KILPAILUN SEURAAMINEN VERKOSSA

Kilpailun kotisivulle päivitetään kilpailun aikana tärkeimpiä uutisotsikoita. Seuraa myös Facebook-sivuamme niin näet kuvia ja muita tunnelmia tapahtumasta.

Osallistu hashtageilla: #tyyni sekä #tyyni2017 

 Facebook: https://www.facebook.com/tyynidiscgolf/

%d bloggers like this: